طرز تهیه سبزی پلو با ماهی به همراه ته دیگ ماهی
در این مطلب از سایت عروسکو ما طرز تهیه سبزی پلو با ماهی خوشمزه و آسان را خدمتتان ارائه میدهیم، عموما سبزی پلو با ماهی شب عید محبوبیت زیادی دارد اما این غذای خوشمزه و مغذی در همه فصول سال و اکثر مناطق ایران طبخ میشود شیوه ای که ما برای طرز تهیه سبزی پلو با ماهی در نظر گرفته ایم آسان ترین و سریع ترین روش است به گونه ای که در زمان یک ساعت میتواند یک غذای لذیذ و خوشمزه را آماده میل کردن داشته باشید. همچنین وب سایت عروسکو یک برنامه ویدیویی با عنوان آشپزی به سبک عروسکو تهیه کرده است که میتوانید آموزش تصویری را هم از طریق لینک زیر مشاهده نمایید.
مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی
(برای چهار نفر)
- ماهی قزل آلا دو عدد متوسط
- برنج چهار پیمانه
- سبزی پلو 400 گرم (شامل: جعفری، گشنیز، تره، شوید، مقدار کم شنبلیله، سیر تازه)
- نمک دریایی
-فلفل
-ادویه ماهی
- پودر انبه
- سیر
- لیمو ترش سنگی 1 عدد
آماده سازی سبزی پلو با ماهی برای طبخ
- مرحله اول مزه دار کردن ماهی ها برای سرخ کردن است، ابتدا ماهی ها را پاک کرده و استخوان (تیغ ماهی) را از گوشت جدا میکنیم. اگر ماهی شسته شده است حتما آن را با یک دستمال مخصوص خشک کنید.
- مرحله دوم زمان مزه دار کردن ماهی ها است، پوست لیمو سنگی را روی ماهی ها رنده میکنیم به طوری که فقط پوست زرد رنگ را رنده کنید مراقب باشید پوست سفید رنگ داخلی رنده نشود. پس از رنده لیمو را قاچ کنید و آب آن را روی ماهی ها بریزید.
- بعد از آن مقداری نمک (تقریبا کمی بیش تر از حد معمول) بر روی ماهی ها میپاشیم تا به خوبی گوشت ماهی نمکی شود.
- همچنین میتوانید ماهی خود را با کمی سرکه سفید( خیلی کم)، پیاز یا سبزی های معطر طعم دار کنید (اختیاری است)
- 15 دقیقه تا نیم ساعت لازم است ماهی با مواد آغشته شده استراحت کند.
- در مدت زمان گفته شده باید ادویه ماهی را آماده کنید، طرز تهیه ادویه ماهی شامل: 1 پیمانه آرد، نصف پیمانه زردچوبه (به همراه پودر انبه، فلفل، زنجبیل، پودر سیر، زعفران)
- ادویه ماهی را به خوبی (تقریبا زیاد) بر روی گوشت ماهی میریزیم و ماساژ میدهیم.
- برنج را به شیوه آبکشی آماده میکنیم در لحظه آخر (قبل از آبکش کردن) سبزی را وارد برنج میکنیم و بعد از 1 دقیقه برنج را به همراه سبزی آب کش میکنیم.
- سبزی سبزی پلو شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، سیر تازه و کمی شنبلیله به دلخواه است.
- یک ماهی تابه بزرگ یا قابلمه را آماده کنید و به مقدار کافی روغن بریزید، صبر کنید روغن داغ شود.
- ماهی را از طرف گوشت روی روغن داغ شده میگذاریم و حرارت را زیاد نگه میداریم صبر میکنیم تا بعد از 10 الی 15 دقیقه گوشت ماهی سرخ شود.
- بعد از آن ماهی را بر میگردانیم و از طرف پوست روی ماهی تابه یا قابلمه میگذاریم، سپس شعله را کمتر میکنیم و برنج را به آرامی و بدون فشار زیاد، روی ماهی میریزیم.
- بعد از حدودا یک 45 دقیقه الی یک ساعت، زیر غذا را خاموش میکنیم.
- صبر میکنیم تا خنک شود و سپس سبزی پلو با ماهی آماده شده را در دیس مخصوص بر میگردانیم و سپس سرو میکنیم.
در کنار سبزی پلو با ماهی چی بخوریم؟
سبزی پلو با ماهی یک غذای طعم دار و پر ادویه ایرانی است که شیوه های طبخ مختلفی دارد، معمولا بهترین نوع طبخ ماهی در جنوب و همچنین شمال کشور انجام میشود و میتوان گفت شمالی ها و جنوبی های عزیزمان دستور پخت های متعدد و خوشمزه ای برای ماهی دارند که میتوان از مدل طبخ آنها الگو گرفت، اما هر طوری که این غذا را بپزید، چاشنی های زیر در سفره تان مکمل خوبی برای این غذا خواهند بود.
- ترشی سیر
- انواع ترشی
- انواع شور
- متاسفانه نوشابه
- سالاد کاهو، گوجه، کلم با سس مایونز
- فلفل سیاه
منبع: سایت عروسکو
ویدیو گرافی: برنامه آشپزی به سبک عروسکو