آیا میدانید بسیاری از دلایلی که ممکن است فرزند شما درخوان نباشد ابتدا از خود شما نشات میگیرد. آیا میدانید بسیاری از آسیب های روانی افراد در دوران کودکی و با بی توجه و یا کم سوادی والدین اتفاق میافتد، در این مطلب از مجله خانواده سایت عروسکو به بررسی علل بی علاقگی به درس می پردازیم و سپس راه کارهای سازنده و عملی ارائه خواهد شد، این مطالب از رفرنس های یونیک دانشگاهی در امریکا استخراج کرده ایم که در هیچ سایت دیگری وجود ندارد. پس همراه ما باشید.
از جمله باورهای غلطی که در خانواده های ما وجود دارد این است که اکثر والدین فکر میکنند درس خوان شدن فرزندان یک امر ذاتی است و باید در جوهره ی یک دختر یا پسر محصل وجود داشته باشد و یا حتی بدتر از آن برخی اوقات والدین فکر میکنند که فرزندشان کم هوش است و از بهره هوشی کمی برخوردار است پس اینطوری خودشان را راضی میکنند و برای خلا های آموزشی و رفتاری خود، پاسخی را جایگزین میکنند یا اینکه والدین گمان میکنند باید هزینه های گزافی برای تحصیل کودک شان بپردازند تا فرزندشان درس خوان شود، اما واقعیت این نیست و لازم نیست تا کنسول بازی فرزندتان را جمع کنید تا درس بخواند، فقط کافی است تا کمی خودتان را اصلاح کنید! بله همینطور است این والدین هستند که تاثیر مستقیم بر روی کودکان و رفتارهای آنها میگذارند، کودکی که در دوران خردسالی شاهد کتاب خواندن والدین خود بوده چطور ممکن است در بزرگسالی به کتاب علاقه مند نباشد! اگر تحصیل فرزندانتان برایتان اهمیت پس همراه سایت عروسکو باشید.
گزینه ها دقیقا به ترتیت مطالعات دانشمندان امریکایی تنظیم شده است.
1- محیط خانواده در پیش از تولد
این که شما در چه خانواده ای زندگی میکنید میتواند بسیار مهم باشد اگر شما از خانواده ای تاجر و پولدار هستید حتما نمیتوانید برای کودکان خود الگوی مناسبی برای درس خواندن باشید چون اکثرا در حال بهره جویی از اموال و دارایی های خود هستید، اینکه فرزند شما بتواند یک مدرک دانشگاهی بگیرد منظور ما نیست اینکه بتواند در جامعه دارای مقام و رتبه عملی شود مورد بحث است. این تفاوت دارد که پدر خانواده پزشک پولدار باشد یا تراشکار پولدار، اینها باهم تفاوت میکند یعنی همان تفاوت الگوها پدر پولدار فارغ از اینکه چه کاری دارد باید دارای مشخصه ها و فعالیت های علمی نیز باشد و خود را مشتاق به علم آموزی و یا ترویج علم نماید.
2- رویدادهای خانواده بعد از تولد
اینکه در خانواده شما بعد از تولد کودکان چه اتفاق هایی میافتد بسیار مهم است، مرگ و میر یا اعتیاد، سبک زندگی، بی برنامگی، مدیریت ضعیف پدر و مادر، تربیت های اشتباه (بویژه تربیت هایی از جنس بکن و نکن ها) و در نهایت دوستان و همبازی های کودکی بسیار میتواند در شکل گیری شخصیت کودک موثر باشد طلاق میتواند باعث نا امیدی یا دلزدگی کودک از ادامه تحصیل شود یا انجام امور پنهانی مثل خیانت ها، دعواها، راز نگهداری های آزار دهنده، همسر دوم داشتن و... میتواند کودک شما را از داشتن یک زندگی سالم و بدون تنش محروم کند.
3- اهمیت تربیت صحیح کودکان
هیچ کودکی در ابتدا درس خوان به دنیا نمیآید، اگر کودک بستگان شما درسخوان شده است به این دلیل است که والدین آن کودک توانسته اند عملکرد خوبی در وظایف تربیتی خود داشته باشند، مطالعه و تحقیق کرده اند، در مورد درست و غلط بودن نصایح بزرگ تر ها اطلاعات جمع کرده اند و در نهایت از یک مشاور برای تربیت فرزند خود یاری جسته اند، همینطور و به طور اتفاقی هیچ گاه تربیتی صحیح انجام نمیگیرد.
4- به فرزندان خود صبر کردن بیاموزید
طبق تحقیقات جامعی که توسط اساتید دانشگاهی انجام شده است، فرزندانی که علاقه مند به درس خوان هستند معمولا افرادی صبور هستند و صبر و حوصله بیشتری به خرج میدهند پس سعی کنید صبور بودن را یاد کودکان خود بدهید، به این مثال توجه کنید: فرزند شما آبمیوه میخواهد بر طبق دستور مغزی اش هرچه سریعتر این آبمیوه را مطالبه میکند چون مغزش اینطور دستور داده و سریعا باید آبمیوه را بخورد شما میتوانید اینجا کلاس درس راه بیاندازید، در این هنگام شما آبمیوه را تهیه میکنید و به منزل میآیید، در این نقطه کافیست تا اولین آموزش صبر را شروع کنید.
به او بگویید:
می خواهی این آبمیوه را برای پنج دقیقه در فریزر بگذاریم تا خنک و خوشمزه تر بشود.
پاسخ احتمالی:
نه الان میخواهم
شما بگویید:
مشکلی نیست
قطعا در بارهای بعدی این پیشنهاد را بدهید و یا خودتان هم آبمیوه جداگانه تان را در فریزر بگذارید و پنج تا ده دقیقه صبر کنید حتی اگر کودکتان با شما همراهی نکند اولین نشانه های صبر و پاداش بعد از صبر را به خوبی درک میکند و بالاخره این کار را با شما انجام خواهد. به نظر شما جالب نیست که میتوانید با یک کار کوچک یک اثر وضعی بزرگ در مغز کودکتان بر جای بگذارید، البته به همین راحتی هم میتواند ذهن کودک خود را لطمه بزنید مثلا با سیگار کشیدن...
5- دیکتاتوری و امر و نهی ممنوع
محیط خانواده میبایست محیط امن و آسودگی کودکتان باشد فرزند شما نمیتواند در محیطی آمرانه و پر از استرس درس بخواند چون درس خواندن فقط با میل و ارائه فرد محقق میشود و درس خواندن در محیطی پادگانی به درد هیچ کس نمیخورد، با فرزندان خود مهربان باشید از الفاظ رکیک در محیط خانواده دوری کنید، از پرخاشگری های گاه و بی گاه بپرهیزید و محیط را برای او توام با آرامش و امنیت بسازید.
6- اعتیاد، بیکاری
پدر و مادر بی کار و بدون درآمد مشکلات زیادی را حمل میکنند اگر آنها اعتیاد هم داشته باشند پس نمیتوانند پدر و مادر لایقی برای فرزندان خود باشند و خیلی راحت میشود آینده سیاه کودک شان را پیش بینی کرد، اگر معتاد یا بیکار هستید لطفا پیش از بارداری به فکر اصلاح خود باشید و افراد بد بختی را پرورش ندهید که جامعه دیگر ظرفیت ندارد، اگر نمیتوانید بهتر است بچه دار نشوید.
7- پشتیبانی، تشویق
پشتیبانی فقط حمایت مالی و فراهم کردن لوازم رفاهی و تحصیلی نیست (اینها وظایف شماست) پشتیبانی یعنی توجه به تحصیلات و آموخته های فرزندتان یعنی تشویق در زمانی که مطلبی جدیدی از کلاس ها و کتابشان یاد گرفته اند، شاید برایتان جذاب نباشد اما باید اینکار را با میل و شوق انجام دهید، آنها میخواهند به شما بگویند که چه چیزی یاد گرفته اند اگر کودکان این کار را نمیکند یعنی متوجه بی علاقگی شما به درس هایش شده است، پس باید جبران کنید میتوانید گه گاهی به اتاقش سر بزنید و با لبخند و به گونه ای که معلوم است میخواهید برای او وقت بگذارید از او بپرسید امروز چه چیزی یاد گرفته ای و اگر حوصله دارد برایتان تعریف کند، هیچ اجبار و یا حال بدی نباید در رفتارتان دیده شود. به همین سادگی! اگر قبلا اینطوری نبوده اید باید صبور باشید کم کم فرزندتان به این رفتار جدید واکنش نشان میدهد.
8- شما الگو هستید
این مهم است و بسیار مهم است که شما خودتان اهل کتاب خواندن باشید، چه قدر برای فرزندتان جالب است اگر گاهی یکی از کتاب های او را بر دارید و چند صفحه از آن را بخوانید و لذت ببرید.
من خودم گه گداری کتاب ادبیات فرزندم را بر میدارم و چند صفحه از شعر یا نثر هایش را میخوانم و لذت میبرم. واقعا که لذت هم دارد!!!
کودک شما به جای اینکه ببیند دائما در گوشی موبایلتان غرق شده اید و معلوم نیست چه کار میکنید! خوب است که ببیند روزانه شما وقتی را برای مطالعه کردن اختصاص میدهید، کتاب بخوانید هر کتابی که دوست دارید، رمان، تاریخی، ادیان فرقی نمیکند فقط روزانه مطالعه کنید. با این کار کم کم خواهید دید چه معجزه ای در حال رخ دادن است! اصلا بهتر است شما هم تحصیل کنید از چیزهایی که عقب افتاده اید، مثلا یک زبان دیگر یاد بگیرید و شما هم مثل او محصل شوید.
من به شخصه از ریاضی تنفر دارم و در دوران تحصیل هیچ گاه در ریاضیات موفق نبودم، اما این راز را به کسی نگفته ام ولی الان که چهل سال دارم گه گاهی به فرزندم میگویم مباحث جدید ریاضی که تازه آموخته مختصرا برایم شرح دهد!
9- زندگی بر مدار برنامه ریزی
اگر زندگی شما برنامه ریزی داشته باشد، مثلا اوقات کار، اوقات عبادت، اوقات مطالعه و اوقات تفریح، اوقات نظافت ها و... دیگر هیچ مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد و فرزند هم این موضوع را درک میکند که چه زمانی مشتاقانه منتظر شنیدن حرفهایش هستید و اینطوری او هم برنامه ی خاصی برای کارهایش اختصاص میدهد که میتواند در تحصیلاتش بسیار موثر واقع شود.
با خواندن این مطلب دریافتید که علل بی علاقگی به درس در فرزندان همگی از خود شما و سبک زندگی تان نشات میگیرد، پدر و مادر اخمو و دیکتاتور هیچ وقت نمیتوانند با کودکشان رفاقت کنند، کودک شما گناهی ندارد که به دنیا آمده است پس لطفا پای کار خود بایستید و شجاعانه از ثمره ی زندگی تان محافظت کنید، از خود گذشتگی یعنی همین یعنی اینکه از عادت های بد خود دوری کنید و به جای آنها اخلاق و رفتار صحیح و نیکو را جایگزین کنید، اگر اینطور نشود شما مورد احترام فرزندتان در بزرگسالی اش نخواهید بود و با مستقل شدن فرزندتان دیگر روی مهر و وابستگی او هیچ گاه نمیتوانید حساب باز کنید، چرا که با فرزندتان رفاقت نکرده اید..!
شما میتوانید مشکلات خود را در پایین همین صفحه و در بخش نظرات بفرستید و روز بعد در بخش نظرات پاسخ خود را مشاهده کنید!
کپی برداری با لینک به منبع مجاز است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |